• No products in the cart.
View Cart
Subtotal: £0.00

Nieuws

Actueel september 2023

Het plantseizoen komt eraan, voor uw meest complete assortiment in tuinplanten adviseren wij de volgende richtlijnen! 
 
Bloembollen: 
Vanaf heden zijn ze weer leverbaar, op tijd bestellen geeft de kleinste kans op uitverkochte partijen, het bollenseizoen is kort en loopt enkel in het najaar.
Vanaf september/oktober kan er geplant worden, de bollen dienen bij voorkeur voor 1 december geplant te zijn voor een zo goed mogelijk resultaat. 
 
Bos en Haagplantsoen 
(Fagus, Carpinus, Ligustrum e.d.) wortelgoed: vanaf ca 15 oktober wordt er gestart met rooien, in de loop van week 43-44 zullen de meeste soorten beschikbaar zijn. 
 
Bomen en solitairplanten uit de volle grond:
De eerste (draad)kluiten worden nu al gerooid maar in de loop van week 43-44 zullen de meeste soorten met kluit leverbaar zijn.
Wortelgoed (bomen) zijn te rooien en te verplanten iets later vanaf ca. week 44-45 op een enkele uitzondering na (soort specifiek).  
 
Rozen:
De eerste wortelgoed soorten zullen weer beschikbaar zijn in de loop van week 44-45, het complete assortiment komt beschikbaar in de loop van november. 
 
Haagplanten uit de volle grond: 
Taxus en Buxus zijn 12 maanden van het jaar te rooien maar vanaf half september/begin oktober zijn eigenlijk alle haagplanten/groenblijvers met kluit weer te rooien en te verplanten, zoals bijvoorbeeld Prunus, Ilex, Ligustrum, coniferen enz. 
 
Waterplanten: De meeste soorten zijn 12 maanden van het jaar leverbaar afhankelijk van beschikbare voorraad enkel drijvers/zuurstofplanten zijn leverbaar vanaf Mei t/m Augustus wanneer de watertemperatuur het hoogst is.
 
Al de overige planten (meest heesters, bodembedekkers e.d.) worden meest in pot geleverd en zijn een jaarrond te planten zolang de partijen beschikbaar zijn. Het aanbod is nu het grootste. Hoe verder we het plantseizoen in gaan des te kleiner de voorraden worden. 
 
Reserveren: 
Het reserveren van orders is mogelijk, we houden hierbij enkele richtlijnen aan, geef bij uw offerte aanvraag aan wanneer u wilt planten, zodat we kunnen bekijken hoe wij u hierin het beste van dienst kunnen zijn. Mail uw aanvraag.

Verlimex. Uw meedenkende partner in tuinplanten.

Scroll to top