Kantoor & Kwekerij

Kantoor en kwekerij van groothandel Verlimex bevinden zich op één en dezelfde locatie in Zundert. Hier ontvangen wij onze klanten; veelal hoveniers, tuinarchitecten, exporteurs en inkopers van tuincentra. Alle planten worden hier verzameld, gecontroleerd, verdeeld en verladen of klaar gezet voor afhalen. De grote diversiteit aan tuinplanten komt zowel van eigen kwekerij als van geselecteerde leveranciers.

Achter het kantoor van Verlimex ligt het productiebedrijf van circa drie hectare. Een groot deel daarvan is onze eigen kwekerij. Hier kweken we met name meerjarige tuinplanten, voornamelijk sierheesters en grassen. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ weet groothandel Verlimex als geen ander dat de kwaliteit van het uitgangsmateriaal zeer belangrijk is voor een goed eindresultaat.

Kwekerij

Op de kwekerij worden alle werkzaamheden geregistreerd en gecontroleerd, vanaf het moment dat het plantgoed binnenkomt tot het moment dat we het leverbare product afleveren. Hierbij houden we de belasting voor het milieu nauwlettend in de gaten; sinds 2001 levert Verlimex volgens de MPS-normen. Een gedeelte van het terrein (circa 5.000 m²) is ingericht als buffervoorraad van voornamelijk karakteristieke solitairen van uiteenlopende plantsoorten.

Loods

Aansluitend aan kantoor en kwekerij ligt de loods. Hier komen de bestelde tuinplanten samen. Alle planten worden duidelijk geëtiketteerd en e.v.t. per referentie verpakt. Een secure klus aangezien hier dagelijks veel bestelling gelijktijdig worden klaar gezet, van complete plantlijsten tot bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid vaste planten of die ene speciale solitair struik. Alles is strak georganiseerd om de gewenste kwaliteit te waarborgen.